Proefles

Er zijn zoveel yogavormen met prachtige namen, maar yoga is persoonlijk en volgt jouw weg. Of Noortje jouw yogadocent is kan zij niet bepalen.
Een proefles bij TotYoga is daarom altijd gratis, kom het ervaren.

Wat kun je verwachten van je eerste yogales bij TotYoga.

Trek gemakkelijke kleding aan. Dat is een ruim begrip. Waar jij je prettig in voelt.
Ik heb een yogamat voor je om te gebruiken gedurende de les.
Als je hier gebruik van wilt maken vraag ik je een grote badhanddoek mee te nemen voor je eigen hygiëne.

Als je nog onbekend bent met yoga laat het dan gewoon over je heenkomen. Je zult niet alle namen herkennen van de houdingen of onthouden. Je zult niet alle houdingen kunnen uitvoeren zoals Noortje de houding voordoet. Dat maakt niets uit. Yoga werkt door op jouw niveau. Je begint met yoga en kunt direct de voordelen ervaren. Hoe ervarener je wordt hoe flexibeler je wordt betekent niet dat je meer voordelen ervaart. Eigenlijk bijna jammer, omdat je nu meer moet doen om hetzelfde te bereiken. Maar daar staat dan weer tegenover dat het steeds leuker wordt.

Een les bij TotYoga eindigt altijd hetzelfde met een ontspanning, savasana genoemd. De laatste 15 minuten worden besteed aan ontspanning. Yoga als lichaamsbeweging is hierin uniek. In een yogales is zowel tijd voor inspanning als totale ontspanning. Neem voor de eindontspanning iets warms, zoals sokken of een vest, mee. Een warme deken is aanwezig in de yogastudio.

De start en tijd tot de ontspanning van een yogales bij TotYoga zijn nooit hetzelfde. Dit is van zoveel factoren afhankelijk, zoals de samenstelling van de groep (ervaren versus onervaren, uitgelaten versus rustig), het seizoen (warm versus koud weer), het tijdstip (ochtend versus avond), etc.

Wat wel kenmerkend is voor een yogales bij TotYoga is een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen, asana genoemd. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke houding zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De houdingen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden.

Als de proefles bevalt adviseer ik je een maand te blijven om de kennismaking te verdiepen. Het duurt even voordat de houdingen herkenbaar en vertrouwd worden. De proefperiode voor 53 euro is ideaal om nog vier lessen uit te proberen. Op deze manier kun je ook een andere yogavorm uitproberen of een ander tijdstip of gewoon vier keer jouw gekozen les verdiepen. Wil je na deze introductie jouw yoga blijven doen bij TotYoga dan is de betaling per maand of per kwartaal.