Pilates

Bekijk het rooster online via onderstaande link om een indruk te krijgen van het lesaanbod.

ONLINE ROOSTER

Wat is Pilates

Pilates aangeboden door TotYoga zijn de matoefeningen zoals Joseph Pilates deze presenteert in ‘Return to Life Through Contrology’. Het zijn 34 oefeningen die in zwaarte oplopen. Een Pilates les is aandacht voor de core van het lichaam, je romp of je kern: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Joseph Pilates sprak zelf van het “powerhouse”, waar de kracht vandaan komt en het een workout is voor het hele lichaam. Hij noemde zijn methode “contrology”, een studie van de geest die het lichaam beheerst. Zijn visie is dat we door de verbinding tussen lichaam en geest onze innerlijke kracht vinden.

Over Joseph Pilates (1883 – 1967)

Joseph Pilates heeft een leven lang gewerkt aan zijn methode “contrology” . Als kind leed hij aan astma, rachitis en reumatische koorts en hij wijdde zijn hele leven aan het verbeteren van zijn fysieke kracht. Pilates ging geloven dat de ‘moderne’ levensstijl, slechte houding en inefficiënte ademhaling de oorzaak waren van een slechte gezondheid. Zijn vader liet hem kennismaken met gymnastiek, body-building, jiu-jitsu en boksen. Hij kwam in aanraking met yoga en bestudeerde de bewegingen van dieren.
Woonachtig in Engeland tijdens de Eerste Wereldoorlog werd hij door de Britse autoriteiten samen met andere Duitse burgers geïnterneerd. Hij onderwees zijn lotgenoten over worstelen en zelfverdediging, waarbij hij opschepte dat zijn studenten sterker zouden opdoemen dan vóór hun internering.
Na de oorlog verhuisde hij naar Amerika waar voornamelijk dansers zijn methode als eerste ontdekten en de rest is zoals ze zeggen ‘History’.